Urządzenia i Akcesoria
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Mehl300 g
-
Butter weich, in Stücken60 g
-
Ei1
-
Zucker50 g
-
Salz1 Prise
-
frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
geriebene Zitronenschale1 TL
-
Milch50 g
Vanillecreme und Fertigstellung
-
Milch450 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Eigelb2
-
Rum20 g
-
Ei mit 1 EL Wasser verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
996 kJ /
238 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Milchreiskuchen
3 godz.
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9 godz. 40 min
Caffè-Latte-Kuchen
1 godz. 40 min
Kloster-Cremetorte
12 godz.
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 godz. 45 min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 godz. 30 min
Vanille-Grieß-Schnitten
2 godz. 30 min
Charlotte Russe
3 godz.
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Butter-Apfel-Kuchen
3 godz.