Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme

Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme

4.2 103 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Mehl
    300 g
  • Butter weich, in Stücken
    60 g
  • Ei
    1
  • Zucker
    50 g
  • Salz
    1 Prise
  • frische Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • geriebene Zitronenschale
    1 TL
  • Milch
    50 g
Vanillecreme und Fertigstellung
  • Milch
    450 g
  • Zucker
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Vanillepuddingpulver
    1 Pck.
  • Eigelb
    2
  • Rum
    20 g
  • Ei mit 1 EL Wasser verquirlt, zum Bestreichen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 996 kJ / 238 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...