Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 180 g Zucker
- 250 g Margarine, weich
- 4 Eier
- 50 g Kakao
- 200 g Crème fraîche
- 200 g Mehl
- 1 geh. TL Backpulver
Marzipan und Fertigstellung
- 250 g Mandeln, blanchiert
- 180 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Fläschchen Bittermandelaroma
- 400 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 40 g Kokosfett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1031 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougat küsst Orange
4h
Erdbeer-Donauwelle
2h 30min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1h 55min
Rhabarber-Marzipan-Torte
5h
Rumtorte
4h
Karamell-Nuss-Brownies
50 min.
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2h 20min
Kaffeestollen
24h
Lebkuchen-Schoko-Torte
4 Std. 30 Min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3h