Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladen-Biskuit
- 4 Eier
- 100 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mehl
- 10 g Kakao
- 1 ½ TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Orangen-Honig-Creme
- 420 g Butter, zimmerwarm, in Stücken
- 150 g Zucker
- 45 g Honig
- 1 TL Lebensmittelfarbe, gelb
- 1 Pck. geriebene Orangenschale
- 300 g Joghurt, 1,5% Fett
Deko und Fertigstellung
- 40 g Fondant, schwarz
- 80 g Fondant, gelb
- Mandeln, gehobelt, zum Dekorieren
- 400 g weiße Schokolade, in Stücken
- Lebensmittelfarbe, gelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2063 kJ / 493 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oster Muffins
1h 40min
Spiegelei-Nester
1h 20min
Schoko-Vanille-Cookies
4 Std. 30 Min
Mirrorglaze-Cake-Pops
4h 40min
Himbeer-Nuss-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48 godz.
Schoko-Sahne-Schichttorte
2h 15min
Kokos-Passionsfrucht-Torte
48 godz.
Monster-Torte
26 godz.
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48 godz.
Schokoladen-Osterkuchen
2 Std. 40 Min
Babyparty-Torte
3h 50min
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2h 30min