Urządzenia i Akcesoria
Pummelhummeltorte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
16 Stücke
Składniki
Schokoladen-Biskuit
-
Eier4
-
Zucker100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl100 g
-
Kakao10 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Salz1 Prise
Orangen-Honig-Creme
-
Butter zimmerwarm, in Stücken420 g
-
Zucker150 g
-
Honig45 g
-
Lebensmittelfarbe gelb1 TL
-
geriebene Orangenschale1 Pck.
-
Joghurt, 1,5% Fett300 g
Deko und Fertigstellung
-
Fondant schwarz40 g
-
Fondant gelb80 g
-
Mandeln, gehobelt zum Dekorieren
-
weiße Schokolade in Stücken400 g
-
Lebensmittelfarbe gelb
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
2063 kJ /
493 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2020
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Monster-Torte
26 godz.
Baiserbäume
3 godz. 20 min
Schokoladen-Osterkuchen
2 godz. 40 min
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 godz. 40 min
Herz-Kastenkuchen
3 godz.
Vanille-Schoko-Hochzeitstorte mit Karamelldripping
48 godz.
Babyparty-Torte
3 godz. 50 min
Eierlikör-Candy Cake
3 godz.
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13 godz.
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2 godz. 30 min
Galaxy Cake
6 godz. 30 min
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48 godz.