Schoko-Wickel nach Stollen Art

Schoko-Wickel nach Stollen Art

4.5 53 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
25 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Milch
    200 g
  • Trockenhefe z.B. von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Zucker
    75 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    450 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 Prise
  • geriebene Orangenschale z.B. Finesse von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Rosine (125 g), z.B. Rum-Rosinen von Dr. Oetker
    1 Pck.
Füllung und Fertigstellung
  • Marzipanrohmasse in Stücken, z.B. von Dr. Oetker
    200 g
  • Schokoladenraspeln zartbitter, z.B. von Dr. Oetker
    100 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Ei
    1
  • Milch
    1 EL
  • Mandeln, gehobelt z.B. Dr. Oetker
    1 EL
  • geriebene Orangenschale z.B. Finesse von Dr. Oetker
    1 Pck.
  • Puderzucker
    1 EL

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 4 g
Kalorie 944 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...