![Osterei mit Rüblicreme Osterei mit Rüblicreme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5E247EEC-58D8-4139-A4A2-6705656096C6/Derivates/cfe2209b-b864-4123-938d-879d7515b2cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 6 Eier
- 240 g Zucker
- 240 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Rüblicreme und Fertigstellung
- 200 g Möhren, in Stücken
- 500 g Mascarpone
- 250 g Quark, 40% Fett
- 1 TL Orangenschale, gerieben (z. B. von Dr. Oetker)
- 70 g Zucker
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
- Schokoladen-Ostereier zum Dekorieren
- essbare Blüten zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidelbeer-Cornflakes-Torte
5h 10min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Geburtstagstorte
6h 30min
Charlotte Russe
3h
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Eierschecke
7h
Erdbeer-Brownies
2h 30min
Tortentraum Himbeere
5 Std.
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45min
Himbeer-Baiser-Rolle
1 godz.
Allrounder-Torte
1h 30min
Erdbeertorte
4 Std.