Rote-Grütze-Hefeswirl

Rote-Grütze-Hefeswirl

4.0 75 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
16 Scheiben

Składniki

Hefeteig
  • Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Milch und etwas mehr zum Bestreichen
    240 g
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Zucker
    65 g
  • Hefe (30 g)
    ¾ Würfel
  • Salz
    ¾ TL
Rote Grütze und Fertigstellung
  • rote Beeren, gemischt, frisch
    300 g
  • Weißwein
    120 g
    120 g Apfelsaft
  • Rum (opcjonalnie)
    10 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Zucker
    25 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 779 kJ / 186 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...