Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 240 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ¾ TL Salz
Rote Grütze und Fertigstellung
- 300 g rote Beeren, gemischt, frisch
-
120
g Weißwein
lub 120 g Apfelsaft - 10 g Rum (opcjonalnie)
- 15 g Speisestärke
- 25 g Zucker
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1hod. 40min
Puddingschnecken
2h
Mohn-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 godz. 15 min
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1 godz.
Quark-Hefe-Taler
2h 15min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2h 15min
Schoko-Schnitten mit Möhrchen
1h 30min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 Std. 30 Min
Quarkstrudel mit Kirschen
2h 15min
Quark-Osterhasen
1 Std. 10 Min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2h 20min