Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 240 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ¾ TL Salz
Rote Grütze und Fertigstellung
- 300 g rote Beeren, gemischt, frisch
-
120
g Weißwein
lub 120 g Apfelsaft - 10 g Rum (opcjonalnie)
- 15 g Speisestärke
- 25 g Zucker
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Osterei mit Rüblicreme
1h 30 min
Birnen-Schoko-Strudel
1h 45min
Banana-Cream-Pie
2h
Apfeltaschen
2 Std. 40 Min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2h
Franzbrötchen
2 Std. 20 Min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3h
Schoko-Karamell-Hörnchen
3h
Quark-Hefe-Taler
2 godz. 15 min
Schoko-Zimtschnecken
1 Std. 50 Min
Puddingschnecken
2h