Urządzenia i Akcesoria
Lebkuchen-Schoko-Torte
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 Stücke
Składniki
Biskuit
-
Eier3
-
Milch25 g
-
Zucker120 g
-
Mehl50 g
-
Speisestärke50 g
-
Kakao20 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Lebkuchengewürz1 ½ TL
Füllung und Fertigstellung
-
Gelatine6 Blätter
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt600 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
weiße Kuvertüre in Stücken200 g
-
Orangensaft30 g
-
Schwarze Johannisbeer-Konfitüre150 g
-
Kakao zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1674 kJ /
400 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 6/2014
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 godz.
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4 godz. 30 min
Tortentraum Himbeere
5 godz.
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 godz. 30 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3 godz.
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 godz.
Himbeer-Mousse-Torte
5 godz. 45 min