Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 3 Eier
- 25 g Milch
- 120 g Zucker
- 50 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 20 g Kakao
- 1 ½ TL Backpulver
- 1 ½ TL Lebkuchengewürz
Füllung und Fertigstellung
- 6 Blätter Gelatine
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 30 g Orangensaft
- 150 g Schwarze Johannisbeer-Konfitüre
- Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Kaffee-Schoko-Käsekuchen
9 Std. 40 Min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 godz.
Latte-Macchiato-Torte
5 Std. 30 Min
Charlotte Russe
3h
Maracuja-Schmand-Torte
4 Std. 45 Min
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Maulwurfkuchen
2 Std. 30 Min
Schoko-Kiba-Kuchen
1 godz. 45 min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8 godz.
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.