Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 1 albume
- 80 g di mandorle pelate
-
200
g di zucchero grezzo di canna
lub 200 g di zucchero - 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza a pezzi
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 3 uova
- 230 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di cannella in polvere, a piacere
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di pere
1h
Torta stracciatella
50 Min
Plumcake alla banana
1 Std. 5 Min
Torta allo yogurt
40 Min
Torta all'olio senza uova
1h 10min
Torta alle mandorle e carote
1 Std. 5 Min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1h 10min
Torta soffice al cocco
45 Min
Torta al cocco
1h
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Plumcake alle mele
1h
Torta di limone e mandorle
1 godz. 20 min