Vitello tonnato

Vitello tonnato

3.5 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 24 godz. 45 min
4 porzioni

Składniki

Carne
  • 800 g di carne di vitello in un unico pezzo (girello o magatello)
  • 750 g di vino bianco secco
  • 250 g di acqua
  • 2 foglie di alloro fresche lavate ed asciugate
  • 4 chiodi di garofano
  • 5 foglie di salvia fresche lavate ed asciugate
  • 1 cipolla piccola in quarti
  • 1 carota piccola, pelata e a pezzi (2 cm)
  • 1 gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
  • 1 pizzico di sale
Salsa tonnata
  • 2 tuorli sodi
  • 200 g di tonno in scatola in olio di oliva sgocciolato
  • 3 filetti di acciuga sott'olio
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale dissalati + q.b.
  • 20 g di succo di limone
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di liquido di cottura della carne filtrato
  • 1 - 2 cucchiaini di capperi sotto sale
    4 - 5 cetriolini

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 764.3 kcal / 3197.9 kJ
Białko 58.7 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 736.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...