Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato, previsto da prontuario - 250 g di farina di riso, prevista da prontuario
- 250 g di farina senza glutine per pizza o pasta
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati, tritati grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina (senza glutine)
1h 20min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Pane in cassetta (senza glutine)
13u. 45min
Crêpes (senza glutine)
50min
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2h 50min
Crostini multigusto (senza glutine)
1h 20min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Pane veloce (senza glutine)
1h
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10min