![Focaccia al rosmarino (senza glutine) Focaccia al rosmarino (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4954982D-73AF-4972-B250-1813E70B8869/Derivates/E04338E9-5122-487B-A8DF-90065C02A6C2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 400 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato, previsto da prontuario - 250 g di farina di riso, prevista da prontuario
- 250 g di farina senza glutine per pizza o pasta
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 - 3 pizzichi di sale grosso
- 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati, tritati grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 68.5 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla (senza glutine)
2ч. 45 мин.
Gnocco rustico emiliano (senza glutine)
2 Std. 50 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2 godz. 55 min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Pasta brisèe (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pane veloce (senza glutine)
1 Std.
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10 min