Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo a tocchetti (vedere consigli)
- 1000 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di farina tipo 00
- 100 g di burro
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 50 g di formaggio Grana Trentino in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3027.1 kJ / 723 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 93.8 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1616.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di lenticchie con luganega
1 godz. 35 min
Polenta bianca morbida con sugo alle vongole
1h 55 min
Zelten
2 godz. 55 min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1h 30min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 godz. 10 min
Salsa bolzanina
15 dk
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Gnocchi alla romana ai formaggi (senza uova)
2 Std.
Gnocchi di polenta
25 dk
Lasagne alle verdure (vegan)
2 Std.
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Risotto al Teroldego
40min