Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 50 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi misti surgelati
- 150 g di castagne surgelate pelate
- 280 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
Fonduta
- 200 g di Fontina a pezzi (2 cm), messa in infusione in 100 g di latte intero per 2 ore
- 10 g di burro
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1703 kJ / 407 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 min.
Soufflé al formaggio
55 min.
Crema di Cogne
15 min
Polpettine di uva e formaggio ai pistacchi
45 min.
Bavarese alle nocciole
7h
Monte bianco
1h
Uova di quaglia in gelatina alle erbe
Brak ocen
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1h
Salsa alle castagne
45 min.
Sformatini al cotechino
30min
Mousse di baccalà
45 min.
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h