Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 600 g di pere Kaiser con la buccia, a dadini (1 cm)
- 150 g di amaretti
- 60 g di pane raffermo, precedentemente ammollato nel latte e strizzato
- 1 uovo
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di uvetta, precedentemente ammollata e strizzata
- 30 g di pinoli sgusciati
- 60 g di liquore alle erbe
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di pane
1sa 20 dk
Torta ai cachi e amaretti
1 Std.
Torta carote e mele
1 godz. 30 min
Paciarella
1 Std.
Torta brulée
11 Std.
Clafoutis ai frutti di bosco
1h 35min
Torta rovesciata ai fichi
1ωρ. 15 λεπτ.
Plumcake ai marroni
1 Std.
Torta semplice alle prugne
40 Min
Torta zucchine e pinoli
50 Min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1 godz. 30 min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 godz. 30 min