Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto

Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto

4.2 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
36 pezzi

Składniki

Muffin
  • di burro a pezzi, + q.b. per imburrare
    125 g
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di farina di mais tipo fioretto
    110 g
  • di zucchero
    55 g
  • di lievito in polvere
    1 cucchiaio
  • di sale fino
    ½ cucchiaino
  • uova, medie (circa 60 g)
    2
  • di latte
    250 g
Maionese all'aneto
  • aneto fresco le foglioline, q.b.
  • di sale fino
    ¼ di cucchiaino
  • pepe nero macinato q.b.
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
  • di cren
    1 cucchiaino
  • di maionese
    300 g
  • gamberi di media grandezza, sgusciati cotti
    36

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 136 kcal / 567 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...