Wersje kompatybilne
Canapè di polenta con gamberi e maionese all'aneto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Muffin
- 125 g di burro, a pezzi, + q.b. per imburrare
- 250 g di farina tipo 00
- 110 g di farina di mais tipo fioretto
- 55 g di zucchero
- 1 cucchiaio di lievito in polvere
- ½ cucchiaino di sale fino
- 2 uova, medie (circa 60 g)
- 250 g di latte
Maionese all'aneto
- aneto fresco, le foglioline, q.b.
- ¼ di cucchiaino di sale fino
- pepe nero macinato q.b.
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 1 cucchiaino di cren
- 300 g di maionese
- 36 gamberi di media grandezza, sgusciati, cotti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 567 kJ / 136 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso venere asparagi e frutti di mare con spiedini di merluzzo e zucchine
50min
Capesante al profumo di arancia
1h 10min
Crêpe con capesante e porri
Keine Bewertungen
Riso Venere al profumo di mare
1 Std.
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5 Std. 30 Min
Nidi pasquali meringa, frutta e cioccolato
30 Min
Blinis al pepe con crema di carciofi
1 Std.
Capesante su mais bianco, salamino piccante e pop corn (di Mirko Ronzoni)
45min
Blinis alla curcuma con pesce spada
1 Std.
Pizza Gourmet nera con porri, stracchino e gamberetti
3h 20min
Blinis con prosciutto di Praga
1 Std.
Crema di patate con polpo
1 Std.