Wersje kompatybilne
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budino allo zafferano
- 150 g di zucchero
- 2 bustine di zafferano in polvere
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 550 g di latte intero
- 40 g di burro
Salsa ai lamponi
- 300 g di lamponi freschi
- 100 g di zucchero
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- 5 - 6 foglie di basilico fresche, lavate
- foglie di menta fresca, a piacere per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 61.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato
25 Std. 30 Min
Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi
4 godz. 30 min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2 Std. 25 Min
Capesante della Vigilia (TM6)
50 мин.
Croquembouche monoporzione
2h 40min
Capesante gratinate
30min
Insalata fichi, bacon e bacche di goji
20min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 Min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 Std.
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5 Std. 30 Min
Crema di patate con polpo
1h
Blinis con salmone
1h