Urządzenia i Akcesoria
Cime di rapa stufate
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni
Składniki
-
500 g di acqua
-
650 g di cime di rapa lavate (circa 1,5 kg peso lordo)
-
80 g di olio extravergine di oliva
-
1 spicchio di aglio senz'anima
-
2 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
-
1 peperoncino secco (opcjonalnie) sbriciolato (di piccole dimensioni)
-
1 pizzico di sale
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
3 g
Kalorie
849 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Piatti invernali
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Contorno di friggitelli
30 min
Contorno di carciofi alla menta
1 godz. 10 min
Carciofi trifolati
30 min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 min
Pancotto con cime di rape
40 min
Melanzane trifolate
40 min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 min
Cicorie stufate
35 min
Carciofi stufati
30 min
Contorno di verza
35 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min