Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 650 g di cime di rapa, lavate (circa 1,5 kg peso lordo)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
- 1 peperoncino secco sbriciolato (di piccole dimensioni) (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 849 kJ / 203 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 Min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Contorno di verza
35 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 min
Carciofi trifolati
30 Min
Carciofi stufati
30 Min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 Min
Cuore di merluzzo e contorno di cicoria
45 Min
Contorno di friggitelli
30 Min
Pancotto con cime di rape
40 Min