![Cime di rapa stufate Cime di rapa stufate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A4BA4936-8EA6-4BC6-B9EB-A73EBE25A736/Derivates/35409FF5-A2C9-43F3-8BA4-CBEE7CCE2899.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 650 g di cime di rapa, lavate (circa 1,5 kg peso lordo)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 2 filetti di acciuga sott'olio (opcjonalnie)
- 1 peperoncino secco sbriciolato (di piccole dimensioni) (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 849 kJ / 203 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pancotto con cime di rape
40p
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30min
Focaccia ai friarielli
2 Std. 15 Min
Orecchiette alle cime di rapa
4h
Catalogna con olive e capperi
50 Min
Carciofi trifolati
30min
Cavolo rosso con semi di finocchio
40p
Carciofi stufati
30min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Cicorie stufate
35 Min
Contorno di verza
35 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40p