Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 675 g plain flour, plus extra for dusting
- 450 g caster sugar
- 3 Tbsp vanilla sugar
- 3 tsp baking powder
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 Tbsp orange zest, finely grated
- 150 g sunflower oil
- 600 g sparkling mineral water
- 150 g orange juice, freshly squeezed
Orange Cream
- 160 g orange juice, freshly squeezed
- 50 g cornflour
- 400 g coconut milk
- 1 cinnamon stick
- 5 g orange peel
- 60 g sugar
Frosting
- 210 g vegan margarine
- 250 g icing sugar
- 3 Tbsp natural vanilla extract
- 1 pinch fine sea salt
Assembly
- 100 g desiccated coconut
- 2 oranges, peeled, thinly sliced, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2177.4 kJ / 520.4 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 73.6 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 245 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1 Std. 15 Min
Soya Milk Bread Rolls
2h 20min
Almond Vegetable Crumble
7 Std.
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1h 5min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55min
Padrón Pepper Pesto
4h 15min
Vegan Coconut Cake
50 Min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30 min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 Std. 15 Min
Vegan Christmas cake
27 Std. 10 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Pea and Mint Risotto
40 min