Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán
- 250 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de mantequilla en trozos
- 300 g de almendra molida
- 2 huevos
- 1 cucharada de harina de repostería
-
2
cucharadas de agua de azahar
lub 2 cucharadas de agua de rosas
Montaje
- 8 - 10 láminas de pasta brick
- 2 cucharadas de pétalos de rosa (no tratados con pesticidas) (opcjonalnie)
- 50 g de pasas sin semillas (opcjonalnie)
- 50 g de almendras laminadas (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar (opcjonalnie)
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrío de hibisco con coulis de mora
6h 35min
Financieros de chocolate y pistacho
45 min
Galette des Rois
1h
Bollos de aguardiente (sin azúcar)
1h 30min
Mierensinas
1h 10min
Tarta de frutos secos
1h 10min
Clafouti de cerezas
1 Std. 20 Min
Savarin rápido al ron
1h 30min
Cubiletes (Asturias)
1 Std. 50 Min
Tatin de pera
45 min
Pastel de turrón y chocolate
3h 50min
Perrunillas
30 min