Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Franchipán
- 250 g de azúcar
- 3 - 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 150 g de mantequilla en trozos
- 300 g de almendra molida
- 2 huevos
- 1 cucharada de harina de repostería
-
2
cucharadas de agua de azahar
lub 2 cucharadas de agua de rosas
Montaje
- 8 - 10 láminas de pasta brick
- 2 cucharadas de pétalos de rosa (no tratados con pesticidas) (opcjonalnie)
- 50 g de pasas sin semillas (opcjonalnie)
- 50 g de almendras laminadas (opcjonalnie)
- 2 cucharadas de azúcar (opcjonalnie)
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantecados empolvados
2h
Cremadillos
3h 50 min
Hojaldrinas de naranja
2h
Mierensinas
1 Std. 10 Min
Roscos de vino
45 Min
Mantecados de almendra
30 Min
Tiramisú de café latte con crocanti de pistachos
1h 30min
Marquesas
30 Min
Almoixàvenas
1h 30min
Tarta de moka
1h 30min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min
Tarta de queso suiza
4 Std. 10 Min