Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 lonchas de tocino fresco (de 25 cm de largo)
- 250 g de higaditos de pollo
- 40 g de brandy
- 4 pellizcos de pimienta molida
- ½ cucharadita de tomillo seco molido
- 2 rebanadas de pan de molde sin corteza
- 50 g de leche
- 150 g de cebolla en cuartos
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 15 g de sal
- 2 huevos
- 250 g de carne picada mixta (cerdo y ternera)
- 1200 g de agua (para el vapor)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 913 kJ / 218 kcal
- Białko
- 10.25 g
- Węglowodany
- 5.35 g
- Tłuszcz
- 17.35 g
- Błonnik
- 0.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5 godz.
Alcachofas en aceite
1h 40min
Rillettes de cerdo
2j 10 menit
Costrada griega
50min
Paté en croûte
10h
Terrinas de foie trufado
74 godz.
Galantina de pavo rellena
5h 30min
Fiambre de bonito fresco con encurtidos
25 Std.
Terrina trufada de atún y salmón
12h 10 min
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Fiambre de cerdo con aceitunas
27h
Terrina de cerdo especiada con frutos secos
72h