Wersje kompatybilne
Pan de maíz, sardinas a la parrilla y piquillos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 120 g de harina
- 75 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
Pan de maíz
- 250 g de harina de maíz
- 130 g de harina de fuerza
- 270 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de sal
- 12 - 15 cubitos de hielo
Piquillos
- 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 40 g de vino blanco (manzanilla o jerez seco)
- 30 g de vinagre de vino blanco
- 400 g de pimientos del piquillo en tiras
Sardinas
- 16 sardinas frescas enteras limpias (de aprox. 100 g)
- 2 - 3 pellizcos de sal gorda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2243 kJ / 537 kcal
- Białko
- 33.77 g
- Węglowodany
- 48.24 g
- Tłuszcz
- 23.06 g
- Błonnik
- 3.39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa madre de trigo
96h
Panecillos bretzel
5h 30min
Brioche
8h
Pan rústico
2j
Aceites de hierbas frescas (de utilización inmediata)
20 min
Pan de nueces
3h 45min
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan de maíz (Broa de milho)
3h 30min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15h
Pan de molde con semillas de amapola
2j 10 menit
Hogaza rústica con centeno
16 Std.
Pan básico
3h 45min