Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho genovés
- 1 trozo de mantequilla para engrasar el molde
- 5 huevos
- 150 g de azúcar
- 150 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Merengue de avellana
- 75 g de avellanas tostadas
- 100 g de azúcar glas
- 15 g de harina de repostería
- 2 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 25 g de azúcar
Flores cristalizadas
- 1 ramillete de flores comestibles (violetas, pensamientos, pétalos de rosa, etc.)
- 1 cucharadita de clara de huevo
- 50 g de azúcar
Pasta de almendra
- 200 g de azúcar glas (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de almendra molida
- 40 g de clara de huevo pasteurizada
Montaje
- 400 g de mermelada de fresa
- 530 g de nata montada
- 300 g de fresas limpias y secas cortadas en dados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2579 kJ / 617 kcal
- Białko
- 10.82 g
- Węglowodany
- 80.57 g
- Tłuszcz
- 27.93 g
- Błonnik
- 3.47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de París con merengue
10 Std.
Tarta de fresas y nata
1小时 15 分钟
Cake con corazón
4u.
Fraisier
6h 20 min
Bomba de chocolate
4u.
Bizcocho con fresas y nata
2 Std.
Tarta de requesón y fresas
6h 20 min
Tarta de pera
9h
Tarta bombón de avellanas
7h
Tarta de cappuccino
2 Std.
Postre chajá
11h 15 min
Merengue con agua
15 Min