Cheesecake salata asparagi, ricotta e robiola

Cheesecake salata asparagi, ricotta e robiola

4.2 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

Base della cheesecake
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    ½
  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    20 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di cracker integrali a pezzi
    160 g
  • di burro morbido a pezzi
    80 g
Ripieno agli asparagi
  • scalogno a metà
    1
  • di latte
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di asparagi bianchi a pezzi (2 cm circa)
    450 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di gelatina in fogli precedentemente ammollata e strizzata
    12 g
  • di ricotta scolata dal siero
    150 g
  • di robiola a pezzi
    200 g
  • uova sode a fettine
    2

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 349 kcal / 1460 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 24.1 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...