Wersje kompatybilne
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cucchiaini di sfoglia
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 50 g di acqua
Mousse al prosciutto cotto
- 200 g di prosciutto cotto a pezzi
- 5 olive verdi denocciolate
- 50 g di ricotta
- 50 g di robiola
- 20 g di burro morbido
Terminare la preparazione
- olive verdi denocciolate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1959 kJ / 468 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan al salmone affumicato
45min
Palline al prosciutto
1h 30min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Mini fior di cheesecake
2óra 15p
Sformatini al cotechino
30min
Mini cheesecake salate al basilico
3 Std. 30 Min
Baci di dama salati al formaggio
1h
Cheesecake allo stracchino e mortadella con pistacchi
9 Std.
Bicchierini prosciutto e piselli
35min
Cheesecake al pesto genovese
9 Std.
Cheesecake integrale alla robiola e salmone
9 Std.
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1 Std. 25 Min