Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto di basilico
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 150 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
Gelato ai pomodorini
- 500 g di pomodori datterino a pezzi surgelati
- 2 pizzichi di sale
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 10079 kJ / 2409 kcal
- Białko
- 46.9 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 234.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagottini al cioccolato con composta di prugne (vegan)
Brak ocen
Sorbetto zucchine e limone
8 Std. 5 Min
Gelato Gin e lavanda
14h 35 min
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1h 45 min.
Gelato al pomodoro e basilico su bruschetta
10h 20min
Salsa alla birra e mele
35min
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
3 Std. 40 Min
Gazpacho prosciutto e melone
2 Std. 10 Min
Filetto di Manzo sottovuoto con salsa al Gin e pepe
2h 20min
Maionese al curry
15 min
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 min.
Turbante di branzino in scorza d'arancia e pepe rosa con gamberi di Santa Margherita
1h