Gelato ai pomodorini con pesto di basilico

Gelato ai pomodorini con pesto di basilico

3.9 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Pesto di basilico
  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 150 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
Gelato ai pomodorini
  • 500 g di pomodori datterino a pezzi surgelati
  • 2 pizzichi di sale
  • 130 g di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze na 6 porzioni

Kalorie 2409 kcal / 10079 kJ
Białko 46.9 g
Tłuszcz 234.6 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...