Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 100 g Karotten, geschält, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 70 g Haferflocken
- 1000 g Wasser
- 3 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Ei, verquirlt
- 5 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft und gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 340 mg
Alternatywne przepisy
Schnelle Minestrone
20 min
Fisolengulasch
1h 10min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Neunkräutersuppe
25 min
Risi-Bisi
30 min
Reissuppe
50min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min
Bröselknödel
40min