![Kiymali Borek (Sfoglia ripiena di carne) Kiymali Borek (Sfoglia ripiena di carne)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7079E73A-6D57-472C-9008-66671542AE23/Derivates/adf5a4fc-d137-4b1e-ac1a-00fb59200e35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 120 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita di manzo
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di origano secco
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta sfoglia pronta rettangolare (circa 25x35 cm)
- 1 tuorlo
- 50 g di yogurt bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2333.1 kJ / 557.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 79.6 mg
Alternatywne przepisy
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 min
Baked Beans
14h 5 min
Kofta
40 min
Canascione
3h 10min
Picadillo (pasticcio di carne)
1 godz.
Patate speziate
1 godz. 15 min
Riso pilaf con maiale
45 min
Manzo alla Stroganoff
1 godz.
Torta salata di pollo al basilico
1h 25min
Tortillas messicane con maiale
1 Std. 20 Min
Empanadas di carne
1h 10min
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1 Std. 20 Min