Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 120 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di carne trita di manzo
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 1 pizzico di origano secco
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
Terminare la preparazione
- 250 g di pasta sfoglia pronta rettangolare (circa 25x35 cm)
- 1 tuorlo
- 50 g di yogurt bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2333.1 kJ / 557.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 85.9 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 79.6 mg
Alternatywne przepisy
Coppa di maiale in umido
1 Std. 30 Min
Pasticcio di carne inglese
1h 40min
Manzo alla Stroganoff (TM6)
1h
Riso pilaf con maiale
45 Min
Salsa Soubise
30 menit
Plumcake salato di pollo, pomodori secchi e peperoni
45 Min
Stufato di agnello con paprika
50 Min
Shepherd's Pie
2 Std.
Chili con carne a Cottura Lenta
4 godz. 30 min
Ciorba
1j 10 menit
Cottage pie (Pasticcio di carne inglese)
1 Std. 20 Min
Mini kebab e patate con salsa yogurt alla menta
40 Min