Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 200 g di zucchero
- 3 uova
- 120 g di yogurt
- 30 g di olio di semi di girasole
- 50 g di farina tipo 00
- 80 g di semolino
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 30 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 931.6 kJ / 222.5 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 37.3 mg
Alternatywne przepisy
Pasta con cavolo rosso e pistacchi (senza glutine)
50 Min
Torta al lime e ricotta
50 Min
Biscotti al burro, arachidi e zenzero
4 Std.
Torta ricotta e cocco
1 Std.
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
1 Std. 30 Min
Budino al semolino e uvetta
1 Std. 30 Min
Pane australiano con burro dolce
45 Min
Torta con uva fragola
1 godz. 40 min
Semolino dolce al latte e miele
30 Min
Flan patissier
2 Std.
Plumcake salato con cavolfiore e arachidi
1 Std. 30 Min
Madeleine
55 Min