![Bocconcini di maiale con uvetta e pinoli Bocconcini di maiale con uvetta e pinoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d8907d57-0d74-4a36-a52d-034f23d3b9ce/Derivates/bbb4dd4a-2b28-49ba-8965-e05256d20a7f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di bocconcini di carne di maiale senza nervi (3x3 cm)
- 1 mela
- 50 g di birra chiara
- 30 g di uvetta precedentemente ammollata e strizzata
- 20 g di pinoli
- 30 g di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin alle castagne
25min
Fregola ai carciofi, menta e bottarga
30 min
Sformato alle verdure
45 min
Torta salata con bucce di patate
2h 30min
Involtini di pollo all'arancia
1 godz. 30 min
Cirighet
30 min
Coppette di crema pasticcera alle castagne
30 min
Acuka (Patè di noci e spezie)
10 min
Agnello cacio e uova
1 godz.
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1 godz. 20 min
Bocconcini di maiale con pesto di broccoli e piadina
40min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min