Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Maronen, gegart, geschält
- 30 g Walnusshälften
- 400 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 340 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Lauwarme Safranbirnen mit Zabaglione
2h 20min
Mohn-Brötchen mit Chorizo-Füllung
2 Std. 30 Min
Pecannuss-Pie
5h 10min
Schalottenconfit mit Portwein
1h 10 min
Asiatische Mini-Wraps
30min
Balsamico-Feigen
40 min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 Std.
Grünkohl-Aprikosen-Aufstrich
10 Min
Orientalische Süßkartoffel-Stangen
3 Std. 10 Min
Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten
2 Std. 50 Min
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 15 Min
Parmesan-Shortbread mit Fenchel und Chili
1h 25 min