Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite
- 350 g de patatas peladas y troceadas
- 130 - 150 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
-
2
pastillas de caldo
lub 2 cucharaditas de sal - 1 cucharadita de pimienta molida
- 800 g de agua
- 2 - 3 cucharadas de picatostes (para servir)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 543 kJ / 130 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Crema Dubarry (de coliflor)
50 min
Crema de judías blancas y verduras
30 min
Crema de patatas, puerros y zanahorias
45 min
Crema de ajo con puerro y patatas
45 min
Crema de garbanzos con puerro y setas
35 min
Crema de apio
40 min
Sopa griega de garbanzos
25 min
Crema de cebolla con cerveza
1 Std. 10 Min
Sopa de pimiento rojo y calabacín
30 min
Sopa griega de garbanzos
25 min
Crema de lechuga
40 min
Crema bretona (de judías blancas)
30 min