Blaue Kartoffeln mit Erbsencreme
TM6 TM5

Blaue Kartoffeln mit Erbsencreme

3.7 (3 oceny)

Składniki

  • 500 g Wasser
  • 800 g Kartoffeln, blaue, gleich gross
  • Öl zum Braten
  • 10 Scheiben Blutwurst (ca. 200 g)
  • 10 Scheiben Fleischwurst (Lyoner) (ca. 200 g)
  • 200 g grüne Erbsen, gefroren, aufgetaut
  • ½ Bund Petersilie, frisch, abgezupft
  • 150 g Buttermilch
  • ¾ TL Salz
  • ½ TL Zucker
  • 200 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2763 kJ / 660 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
34 g
Tłuszcz
47 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy