Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 250 g de cebolla en cuartos
- 150 g de pimiento rojo en trozos
- 200 g de tomate frito estilo casero
- 70 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 4 latas de berberechos al natural (en conserva), escurridos (aprox. 240 g)
Masa
- 500 g de harina de maíz (p. ej. Special Line®)
- 100 g de harina de trigo
- 100 g de aceite de oliva
- 250 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2042 kJ / 489 kcal
- Białko
- 13.97 g
- Węglowodany
- 57.59 g
- Tłuszcz
- 22.47 g
- Błonnik
- 3.98 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empanada de raxo
2óra 30p
Orejas de carnaval
30min
Empanada de sardinas
1óra 15p
Empanada de maíz con vieiras
1h 30 min
Empanada de bacalao y manzana
1h 40 min
Empanada de maíz con congrio
2óra
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 godz. 50 min
Empanada de lacón con grelos
2óra
Filloas
1óra
Vieiras "Rias baixas"
1óra 10p
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min