Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de azafrán
- 70 g de azúcar
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 500 g de leche desnatada
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 sobre de preparado en polvo para natillas
Buñuelos
- 170 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de polvo de hornear
- 230 g de agua
- 50 g de mantequilla en trozos
- 50 g de manteca de cerdo
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de azúcar
- 4 huevos
- 500 g de aceite para freír
- 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.96 g
- Tłuszcz
- 3.45 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosquillas (sin azúcar)
45 Min
Tortilla Alaska
1 godz. 15 min
Mince pies
1h
Crema pastelera
10min
Huesos de San Expedito
30 Min
Cañas de nata
30 Min
Buñuelos de viento
1h
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Bizcochos borrachos
1 Std. 5 Min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11h
Rosquillas
30 Min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40min