Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 60 g de leche
- 120 g de azúcar
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo batido (para pincelar)
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 - 35 g de agua de rosas
- harina de fuerza (para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
Relleno y decoración
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 230 g de azúcar glas
- 40 g de agua de rosas
- 1 clara de huevo (30 g)
- 20 - 30 g de almendra laminada tostada
- 10 - 12 de rosas secas para infusión
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2122 kJ / 507 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Tarta helada de trufa y avellanas
31h
Tronco de Navidad con frutas frescas
5 godz. 30 min
Roscón de Reyes
4h
Roscón adikosh
8h
Minirroscón de Reyes
3h
Roscón relleno con frutas confitadas
4h
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Roscón de Reyes con glaseado espejo de chocolate
6 godz. 30 min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25h 40 min
Nata de trufa
8h 15 min
Nata montada
10min