Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de fuerza
Masa
- 60 g de leche
- 120 g de azúcar
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 huevo batido (para pincelar)
- 15 g de levadura prensada fresca
- 30 - 35 g de agua de rosas
- harina de fuerza (para espolvorear)
- 1 pellizco de sal
Relleno y decoración
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 230 g de azúcar glas
- 40 g de agua de rosas
- 1 clara de huevo (30 g)
- 20 - 30 g de almendra laminada tostada
- 10 - 12 de rosas secas para infusión
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2122 kJ / 507 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Tronco de Navidad con praliné
2 Std. 20 Min
Tarta San Marcos
4 Std.
Crema pastelera
10 Min
Roscón de Reyes
4 Std.
Roscón adikosh
8 godz.
Minirroscón de Reyes
3 Std.
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 Std.
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Roscón de Reyes con glaseado espejo de chocolate
6h 30min
Tarta adikosh
2 Std.