![Fegato alla veneziana Fegato alla veneziana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e694eeb3-6fea-4529-8f4a-d43874dbcb0c/Derivates/1a47e222-9c69-4c6f-8856-66adcbb9f381.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di cipolla bianca a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di burro
- 500 g di fegato di vitello a pezzi (3-4 cm)
-
10
g di aceto di vino bianco
lub 10 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1268.6 kJ / 303 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 678.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa in bianco alla napoletana
1h 30min
Trippa in umido
1 Std. 10 Min
Ossibuchi agli asparagi
1h 30min
Trippa e fagioli alla contadina
1 Std. 10 Min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1 Std. 10 Min
Trippa in rosso con patate
1h 30min
Ossobuco alla milanese
1 Std. 10 Min
Trippa all'empolese
1h 15 min
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30min
Trippa alla parmigiana
1h 20min
Costine in umido
1h 20min
Pollo alla cacciatora
50 Min