![Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona) Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/158970fa-d9ee-4e1e-a104-d56dde3f29e1/Derivates/bc558f7e-8b1a-4756-8a91-1aa3430c1513.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di riso Carnaroli (cottura 14 minuti)
- 10 g di vino bianco
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 20 g di formaggio fresco spalmabile
- 20 g di Emmental a dadini (1 cm)
- 20 g di Taleggio a dadini (1 cm)
- 20 g di Gorgonzola a dadini (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2904 kJ / 694 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 38.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menu: Risotto allo zafferano con salsiccia e tortini al cioccolato
1h
Risotto al tartufo
40min
Risotto alla milanese
30min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto alla milanese CucinaBarilla
20min
Risotto alla valdostana
35min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25min
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto al pomodoro
40min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min