Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de garbanzos secos
- 150 g de harina
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas (sin piel ni espinas)
- 300 g de agua muy fría
- 1 sobre de levadura química en polvo (15 g)
- 2 huevos
- 500 g de aceite para freír
- 100 g de miel de caña (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 19.82 g
- Węglowodany
- 33.27 g
- Tłuszcz
- 6.38 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45 Min
Albóndigas en salsa de almendras
50 min
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Salmorejo para dos
45 Min
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 min
Pestiños andaluces
1 Std.
Bacalao dorado
25min
Pastela moruna
5h 30min
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50 min
Salmorejo
10 Min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min
Mazamorra cordobesa
10 Min