Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de garbanzos secos
- 150 g de harina
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco
- 1 diente de ajo
- 100 g de cebolla
- 300 g de migas de bacalao remojadas y desaladas (sin piel ni espinas)
- 300 g de agua muy fría
- 1 sobre de levadura química en polvo (15 g)
- 2 huevos
- 500 g de aceite para freír
- 100 g de miel de caña (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 19.82 g
- Węglowodany
- 33.27 g
- Tłuszcz
- 6.38 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Albóndigas de sepia y jamón
1h
Tortillitas de bacalao con miel (HESTAN CUE)
30 min
Gazpachuelo
35 min
Bienmesabe y mayonesa de adobo
2h 30min
Tortillitas de bacalao (Pataniscas)
50 min
Sopa de picadillo con garbanzos
1h
Albóndigas en salsa de almendras
50 min
Buñuelos de bacalao especiados
1h
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50 min
Pastela moruna
5h 30min
Pestiños andaluces
1h