Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1850 g Wasser, zusätzlich Wasser zum Eintauchen der Beutel
- 200 - 250 g Randen, gekocht, in dünnen Scheiben (2 mm)
- 40 g Orangensaft
- 10 g Apfelessig
- 30 g Olivenöl
- ¾ TL Salz
- 4 Seehecht-Medaillons, 3 cm dick (je ca.100 g) (siehe Tipp)
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 EL Thymianblätter, frisch
- 1 gestr. TL Ascorbinsäure
- 100 g Rucola, Blatt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1664.5 kJ / 397 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Bernerplatte
1h 15min
Linsensalat
30min
Bunte Gemüseplatte
45 dk
Sauce béarnaise
20min
Topinamburpüree
40min
Gemüsesalat im Glas
20min
Spaghetti mit Lammragout
50 dk
Peperoni-Vinaigrette
5min
Lachsfilets auf Spargeln mit Buchweizen
40min
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50 dk
Kabis-Rüebli-Salat mit Feta
15 Min
Lachs mit Dill-Senfsauce
1 Std. 30 Min