Fischknusperli mit Tartarsauce

Fischknusperli mit Tartarsauce

4.7 76 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Tartarsauce
  • Petersilie (ca. 10 g), Blätter abgezupft
    ½ Bund
  • Essiggurken in Stücken (3 cm)
    60 g
  • Zwiebeln halbiert
    30 g
  • hartgekochtes Ei
    1
  • Kapern, eingelegt abgetropft
    1 EL
  • Sonnenblumenöl
    250 g
  • Ei
    1
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Senf
    2 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
Fischknusperli
  • Bier (hell) oder 200 g Mineralwasser, kohlensäurehaltig
    200 g
  • Mehl
    150 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Backpulver
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Frittieröl
    1 l
  • Eglifilets ohne Haut, je nach Grösse längs halbiert
    500 g
  • Zitrone in Schnitzen
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portionen

Białko 31 g
Kalorie 4710 kJ / 1137 kcal
Tłuszcz 97 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...