Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 100 g vinho branco
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 400 g espinafres descongelados bem espremidos
- 2 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 1000 g batata cortada em cubos pequenos
- 30 g manteiga
- 30 g farinha
- 200 g leite evaporado
- Óleo q.b. p/ fritar
- 200 g massa folhada
- 1 ovo batido p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2354 kJ / 563 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de peixe com feijão-verde e couve-flor
1h 30min
Soufflés de bacalhau e espargos verdes
1h 40min
Cebola recheada com abóbora e alecrim
1h 30min
Tarte de bacalhau e brócolos
1h 10min
Empada de bacalhau e camarão com molho italiano
1h
Kouglof
5h
Tarte de legumes
1h 15 min
Spanakopitas de carne e espinafres
1 godz. 5 min
Canelones de beringela com creme de salmão e espinafres
1h 10min
Crocante mediterrânico
50min
Tarte de cogumelos e castanhas
1h 25min
Empada de guisado de carne e cogumelos
2h