Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 5 fatias de bacon
- 300 g farinha tipo 65
- 120 g manteiga
- 60 g água
Recheio
- 200 g queijo-creme
- 10 g azeite
- 2 c. chá de mostarda
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 12 fatias de presunto serrano
- 12 figos cortados em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2869.1 kJ / 685.7 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 57.9 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1495.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarteletes de queijo-creme
30min
Semifrio de framboesa
8h 20min
Tiramisu de caramelo
4 Std. 50 Min
Salada com maionese de manjericão e lima
35 min
Ensopado de Borrego
3 Std.
Patê de salmão
5 min
Pinhas de queijo e amêndoa
20 min
Chutney de beterraba e laranja
1h
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Crème brulée com champanhe e palitos la reine
3 Std.
Tiramisú de chocolate e morango
2u.
Terrine de chocolate
8 Std.