Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 150 g manteiga
- 10 g conhaque
- 1 pitada de sal
- 2 gemas de ovo
Recheio
- 150 g queijo ricota
- 1 pitada de sal
- 15 g azeitonas verdes s/ caroço
- ½ malagueta cortada dem pedaços (opcjonalnie)
- ½ c. chá de orégãos
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1010.6 kJ / 241.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 69.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de alecrim e feta
25 Min
Tábua de fumados de peixe, pão de azeite e maionese de ervas
3 godz. 15 min
Piza com batata e alecrim
50 min
Minicalzones de espinafres e ricota
1h 20min
Chili mexicano de queijo e chouriço
30min
Bolas de cebola e bacon recheadas
1u. 30min
Quiche de três tomates
1h 5min
Bolinhas de chourição
1h
Tartes de alho-francês e cenoura
1u. 15min
Bola com presunto, milho e mozarela
45min
Recheio de salmão e coleslaw para sanduíches
10 Min
Piza enrolada
1u. 15min