Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 1000 g de lait
- 180 g de riz rond blanc, spécial dessert
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semoule au lait et à la fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Riz au lait
1 godz.
Gâteau de riz au caramel
1hod. 40min
Semoule au chocolat
50min
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Crèmes au chocolat light
1h 25min
Gâteau de semoule
2h 45min
Petits pots de semoule au lait et au caramel
6h 45min
Semoule aux raisins secs - à partir de 12 mois
20 min
Menu express - Crèmes dessert chocolat-tonka
15 min
Semoule au lait d'amande
2h 15min
Riz au lait crémeux
1 Std. 15 Min