Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 400 g de framboises fraîches ou surgelées
- 5 œufs
- 60 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre roux
- 150 g de lait entier
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145.2 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumbcake framboise-chocolat
1 Std.
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Crumble Fraises et amandes
35min
Crumble de fraise
45min
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux fruits rouges
55 min
Clafoutis aux abricots
55 min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min