Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 400 g de framboises fraîches ou surgelées
- 5 œufs
- 60 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre roux
- 150 g de lait entier
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1145.2 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Crumble Fraises et amandes
35min
Clafoutis aux myrtilles
50min
Crumble aux pommes et fruits rouges
45min
Crumble de fraise
45min
Clafoutis aux fruits rouges
55min
Flan aux pommes
50min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Crumbcake framboise-chocolat
1h
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min
Crumble aux pêches et au romarin
45min