Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 1 œuf
La garniture
- 100 g de beurre, en morceaux
- 2 œufs
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 40 g de rhum
- 500 g de mirabelles, coupées en deux et dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1694.2 kJ / 404.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 Std. 10 Min
Confiture de mirabelles au thé vert
1 godz. 45 min
Tarte amandine aux cerises
2h 30min
Financiers aux cerises
1h
Tartelettes aux quetsches
45 min
Gâteau aux quetsches
45 min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Tarte aux mirabelles
50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Clafoutis aux abricots
55min
Tarte à la rhubarbe
1h