
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 100 g de beurre coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 1 ½ c. à café de sucre vanillé maison
- 1 œuf
La garniture
- 100 g de beurre en morceaux
- 2 œufs
- 100 g d'amandes en poudre
- 100 g de sucre en poudre
- 40 g de rhum
- 500 g de mirabelles coupées en deux et dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 404.2 kcal / 1694.2 kJ
- Białko
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Błonnik
- 4.2 g