Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cannelés (la veille)
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g de lait
- 50 g de beurre demi-sel
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 150 g de farine de blé
- 110 g de chorizo doux, coupé en petits morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 179.9 kJ / 43.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniscones au chorizo et au brebis basque
30min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2 godz. 15 min
Minicakes chorizo-feta
35min
Petits cakes courgette-chorizo
1h 5min
Gougères au jambon fumé et reblochon
55 min
Cake chorizo-courgette
45min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50min
Bouchées au chèvre et chorizo
30min
Madeleines jambon-comté
1 godz. 35 min
Cannelés au jambon
13h
Gougères au comté
45min
Tartinade de chorizo
5 min