Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vacherin Mont d’Or suisse (dans sa boîte en bois)
- 10 g de vin blanc (opcjonalnie)
- 600 g d'eau
- 500 g de pommes de terre grenaille
- 300 g de charcuterie italienne ( coppa, jambon, salami...)
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2772 kJ / 665 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15min
Gratin gourmand de macaroni
50min
Nids de spaghetti
1u.
Œufs mollets aux épinards gratinés à la crème de cheddar
55min
Burger de pomme de terre
45 min
Camembert rôti au Varoma
30min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1u.
Tartiflette
1h 15min
Spaghettoni à la carbonara
20min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min
Moules au roquefort
40min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min