Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vacherin Mont d’Or suisse (dans sa boîte en bois)
- 10 g de vin blanc (opcjonalnie)
- 600 g d'eau
- 500 g de pommes de terre grenaille
- 300 g de charcuterie italienne ( coppa, jambon, salami...)
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2772 kJ / 665 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Pommes de terre et sauce au yaourt
40 min
Gratin gourmand de macaroni
50 min
Pommes de terre farcies façon raclette
1h 20 min
Salade d'endives au bleu, vinaigrette crémeuse
25 min
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1h 15 min
Tartines "croque-monsieur"
25 min
Camembert rôti au Varoma
30 min
Ch'tiflette (tartiflette au maroilles)
1h 25 min
Croque-campagne au comté
40 min
Salade piémontaise
50 min
Tartine au crottin de Chavignol façon flammekueche
25 min
Tartiflette
1h 15 min