Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 1 hoja de laurel seca
- 600 g de patatas (en trozos de apox. 3x3 cm)
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 80 - 100 g de panceta fresca de cerdo en tiras gruesas (1x1x2 cm)
- 1 cucharada de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1316 kJ / 315 kcal
- Białko
- 7.11 g
- Węglowodany
- 23.64 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.78 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1u.
Filetes rusos
1h 10min
Sopa de ajo
40min
Judías blancas con patatas y compango
1h 35min
Macarrones con tomate y chorizo para dos
20min
Patatas a la riojana
40min
Oreja a la madrileña (Madrid)
1h 10min
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10min
Tortilla guisada en salsa española
1h 10min
Patatas meneás salmantinas
40min
Cangrejos de río en salsa
30min
Carcamusas de Toledo
45 min