![Zuppa di asparagi e aneto Zuppa di asparagi e aneto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ECAAB88-27AA-437E-B065-8F591E73E57E/Derivates/4B873EE4-981F-47A3-96A3-42E436FC5CF9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di asparagi bianchi, pelati, a pezzi (4 cm)
- 100 g di patate, a pezzi
- 50 g di cipolla, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale in pasta
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - ½ - 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato
-
50
g di formaggio fuso
lub 50 g di formaggio fresco spalmabile - 100 g di panna acida (20% di grassi)
- 2 - 3 gambi di aneto fresco + q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 396 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucchine
30min
Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio
35min
Risotto con spinaci ed asparagi
40min
Pane di farro alle nocciole
2h 50 min
Panini al müesli (dolci)
Brak ocen
Zuppa di barbabietole
45min
Zuppa di rape
30min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min
Muffin di castagne al cioccolato
1 Std. 15 Min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10min
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Torta di carote argoviese
2h