Zuppa di asparagi e aneto

Zuppa di asparagi e aneto

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porzioni

Składniki

  • di asparagi bianchi pelati, a pezzi (4 cm)
    400 g
  • di patate a pezzi
    100 g
  • di cipolla a metà
    50 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di acqua
    700 g
  • di dado per brodo vegetale in pasta
    1 cucchiaino colmo
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di formaggio fuso
    50 g
    50 g di formaggio fresco spalmabile
  • di panna acida (20% di grassi)
    100 g
  • di aneto fresco + q.b. per guarnire
    2 - 3 gambi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 94 kcal / 396 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...