Quiche di asparagi

Quiche di asparagi

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 1 cucchiaio di burro, non salato per imburrare
  • 150 g di farina semibianca
  • 75 g di burro, non salato a pezzi (2 cm)
  • 50 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 150 g di formaggio Appenzeller a pezzi (2 cm)
  • ¼ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 5 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 600 g di asparagi verdi
  • 200 g di fiocchi di latte (formaggio fresco) al naturale
  • 3 uova
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 2 cucchiai di pangrattato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 397 kcal / 1654 kJ
Białko 18.5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...