Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1 cucchiaio di burro, non salato, per imburrare
- 150 g di farina semibianca
- 75 g di burro, non salato, a pezzi (2 cm)
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 150 g di formaggio Appenzeller, a pezzi (2 cm)
- ¼ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (circa 5 g), le foglioline lavate e asciugate
- 600 g di asparagi verdi
- 200 g di fiocchi di latte (formaggio fresco) al naturale
- 3 uova
- ¾ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 2 cucchiai di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1654 kJ / 397 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Rösti alla bernese
40 Min
Crostata di formaggio Gruviera
Keine Bewertungen
Lasagne verdi
1 Std. 15 Min
Crostata al rabarbaro
55 Min
Insalata di patate
8h 45 min
Polpettine di carne e carote con ratatouille
35 Min
Mousse al cioccolato
3 godz. 30 min
Crostata al Vin cuit
Keine Bewertungen
Gratin di patate
1h 10min
Zuppa di zucca
35 Min
Panpepato lucernese
55 Min